Uw gezondheid‎ > ‎

differentiatie bij intraveneuse ingrepen

Ook als men geen chronische aandoening heeft, loopt het aantal injecties in een mensenleven al snel in de ettele tientallen: onder andere hielprik, vaccinatieprogramma's, tandartsbehandelingen, medische onderzoeken bij bijvoorbeeld zwangerschap, bij uiteenlopende behandelingen en pijnstilling tot en met terminale zorg. 

De omstandigheden waarin vloeistoffen of weefsel afgenomen wordt of medcamenten worden ingespoten verschillen nogal. Een kind met diabetes zal moeten leren zichzelf te helpen, erst onder supervisie van ouders. Bij een landelijk vacinatieprogramma, zoals bij de Mexicaanse griep is er weinig tijd en veel massaliteit, in de tandartsstoel moet je je overgeven aan de tandarts, bij een biologieles of medisch prakticum wordt je wellicht geacht jezelf in de vinger te prikken, en als arts of verpleegkundige moet je anderen spuiten.

Als u wilt zoeken op de toedieningsmethode van medicatie en wilt zoeken naar alternatieven, kunt u ook kijken op https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/
Comments