Hoofdpagina‎ > ‎

vliegangst

Stichting VALK verzorgt exposure met  begeleiding op maat voor alle aan luchtvaart gerelateerde
situaties.

Bij de vliegangst behandeling worden er verschillende soorten exposure toegepast. In individuele sessies kan Virtual Reality Exposure Therapie worden toegepast. Met een 3D-bril op en het geluid van vliegtuigmotoren op de achtergrond, waant men zich in het vliegtuig en kan de cliënt op een laagdrempelige manier in aanraking komen met datgene wat angst oproept en daarmee leren omgaan.vliegsimulator exposuretherapie bij angststoornissen
Cabinevluchtsimulator


Exposure is een effectieve manier om vliegangst te
behandelen, zeker in combinatie met uitleg over de
luchtvaart en het angstproces en met het aanleren van vaardigheden om om te gaan met die angst.Een handig hulpmiddel is de Vlieg App voor op
uw smartphone. 
Virtual Reality Exposure


Tijdens de 2-daagse vliegtraining vinden er exposure oefeningen plaats op Schiphol. In de hangaar van KLM wordt er een rondleiding gegeven en ontspanningsoefeningen gedaan in een stilstaand vliegtuig. De exposure wordt vervolgd in een cabinevluchtsimulator, waar men een aantal simulatievluchten gaat maken. Als afsluiting  wordt er een retourlijnvlucht gemaakt binnen Europa. Bij alle exposure- oefeningen is het van belang dat de cliënten de vaardigheden om in te grijpen in de angst, leren toepassen. 

Alle onderdelen zijn ook los van de 2-daagse vliegtraining te boeken. Er kunnen vluchten gemaakt worden onder begeleiding van een luchtvaartpsycholoog / psychotherapeut. Stichting VALK biedt één maal per maand de mogelijkheid om te oefenen in een cockpitsimulator. Ook met de kleine luchtvaart kan Stichting VALK helpen door vluchten op maat in een éénmotorig vliegtuig te oefenen, waarbij de piloot tevens luchtvaartpsycholoog is.


Zelfhulp is ook een vorm van exposure, op www.vliegangstvrij.nl leert u meer over de mogelijkheden met een dvd-pakket of het boek; Over vliegangst en hoe je ervan afkomt.

zelfhulpboek vliegangst
Zelfhulpboek over Vliegangst door Dr. Van Gerwen.