Hoofdpagina‎ > ‎dierenfobie‎ > ‎hondenfobie‎ > ‎therapiehonden‎ > ‎

Rotterdam therapiehond

Nova

hondenangst exposureangstig voor honden? Stippel IPZO therapiehond

Stippel


Hallo, ik ben Stippel.
Als ik mag komen voor een afspraak bij Angstbehandelcentrum IPZOkomt mijn baasje Tako mij brengen.

Samen vinden wij het leuk om oefeningen te doen.
Ik ben een kooiker-hondje.

Informatie of consult aanvragen via informatie@ipzo.nl of via 
de IPZO therapeut: 088-7001100

Hickey

 

Hickey (vooraan) is een rustige hond, een franse bulldog, die ook ingezet kan worden.
Hickey is van okt. 2013. Hickey is onderdanig en gek op aandacht van  kinderen.

Ben

Google Documenten-video


Ben is wat oudere en lieve rustige ouwe baas. Erg lief met mensen. Heeft ervaring in de gezondheidszorg. Ben is ongeveer 55 cm hoog.


Boan


Ierse terrier. lieve hond!
Boan is zorgzame lieve hond geboren in februari 2014.

angst fobie hond

Kerry

Ik ben van 2013 en een erg lieve hond. Mijn kleur is lichtbruin. Ik help graag samen met mijn huisgenoot Hickey mensen die erg bang zijn voor honden.

therapie hond voor behandeling angststoornis


Shane

therapiehond - angsthond Shane

Shane is een lieve, stevige Amerikaanse Stafford van 2 jaar. Spontaniteit is een sterke eigenschap. Als hij je erg leuk vindt probeert hij je in je gezicht te lukken.  Kinderen vindt hij super en  zijn voorkeur gaat uit naar kinderwagens en rolstoelen (omdat zijn buurmeisje in een rolstoel zit). Blaft niet en is een allemansvriend.

Bentley


ondersteuningshond kinderen


Bentley is een 3 jarige Pitbull en gedraagt zich vaak als een clown. Levendig en lief is een combinatie die hem een allemansvriend maakt. Tegen kinderen is hij spontaan en rustig, maar bij volwassenen kan hij drukker zijn. Aan zijn kop kan je altijd zien dat hij iets aan het verzinnen is om te spelen. Dus van een saaie dag, weet hij vaak iets leuks te maken.

Jeff


aaihond

Jeff een Labradoodle (anti allergische hond) uit 2010 jaar ouden die hier uitermate geschikt is, om mensen te begeleiden met vrees voor honden. 

Baasje Miranda Penning
Miranda wil ook meedoen aan het huiswerktraject. Mensen kunnen dan een afspraak maken om tijdens de huiswerkfase samen met Miranda oefeningen te doen, zodat men kan wennen (uitdoven van angst in een veilige omgeving). Verder ben ik vrijwilliger bij de Sophia vereniging in Amsterdam. Dat is een project dat heet het snuffelcollege en daar geef ik in 3 lessen aan groepen van kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. les over het gedrag van de hond. Dit alles ter voorkoming van hondenbeten, die veelvuldig thuis voorkomen. Ik vind dit geweldig om te doen. 

Diesel

Ik ben Diesel,  een zwarte Dogo Canario, geworpen in juni 2013.

Ik begeleid mensen die erg bang zijn voor mij. Met mijn robuuste uitstraling, maar nog belangrijker, mijn hart van goud, wil ik graag mensen helpen om van hun angst af te komen.
Stap voor stap zorg ik ervoor dat deze mensen meer vertrouwen krijgen in mij met het resultaat dat ze mij uitlaten,  koekjes geven en zelfs aaien. En hebben deze mensen dit gedaan en voldoende vertrouwen in mij hebben. Dan kunnen ze eventueel kennis maken met andere viervoetige vrienden van mij.

Mijn baasje is Danny Remeeus.
Danny is gewend om met mensen om te gaan die angst hebben.
Ook heeft Danny meerdere honden tot zijn beschikking die hij eventueel in kan zetten voor vervolg sessies om het spannender en leuker te maken voor de cliënt.
Hopende zo voor de cliënt om meer vertrouwd te raken met honden en van hun angst af te helpen.

hond om mee te oefenen Rotterdam


Informatie of consult aanvragen via informatie@ipzo.nl of via de IPZO-behandelaar, tel. 088-7001100. 

Yankee, Renascence Bulldog

Ik ben Yankee,  een Renascence Bulldog van 6 jaar.
Ik begeleid mensen die erg bang zijn voor mij. Met mijn robuuste uitstraling, maar nog belangrijker, mijn hart van goud, wil ik graag mensen helpen om van hun angst af te komen.
Stap voor stap zorg ik ervoor dat deze mensen meer vertrouwen krijgen in mij met het resultaat dat ze mij uitlaten,  koekjes geven en zelfs aaien. En hebben deze mensen dit gedaan en voldoende vertrouwen in mij hebben. Dan kunnen ze eventueel kennis maken met andere viervoetige vrienden van mij.

 
hulphond angsttherapie


Informatie of consult aanvragen via informatie@ipzo.nl of via de IPZO-behandelaar, tel. 088-7001100. Figo

Spaanse Galgol
Lieve en rustige hond

Google Documenten-video


Hondenspeeltuin Bello

Speeltuin Bello is een omheinde hondenspeeltuin. Ze is gevestigd is Rotterdam Noord, en zes middagen per week geopend voor publiek. Buiten de reguliere openingstijden organiseert Bello ook extra activiteiten. Speciale uurtjes voor bepaalde hondenrassen, trainingen voor omgang met honden, puppycursussen en zo meer.

Bello kent drukke en rustige uren. Mooi weer en weekend betekent spitsuur, doordeweeks zijn de eerste uren rustiger.

hondenfobie Rotterdam


Op Bello is veel kennis aanwezig over het gedrag van honden. Remco van Hattum, een van de initiatiefnemers van Speeltuin Bello, is hondengedragsdeskundige. Daarnaast hebben de vrijwilligers, allen natuurlijk hondenliefhebbers, een meer dan gemiddelde kennis van hondengedrag. Sommige vrijwilligers zijn door IPZO getraint om om te gaan met mensen met een hondenfobie.

Speeltuin Bello is een omheinde omgeving. Mensen met een hondenfobie kunnen Bello bezoeken in een omheinde plek, waar geen honden kunnen komen. Getrainde vrijwilligers helpen de cliënt samen met de pshycholoog de speeltuin te betreden. Vanuit 

Bello wordt er uitleg gegeven over hondengedrag en hondencommunicatie. De psycholoog van angstbehandelcentrum IPZO begeleid het behandelplan wanneer er sprake is van een hondenfobie of angst na traumatische incidenten met honden.


Al met al is Speeltuin Bello goed toegerust om mensen met angst voor honden een veilige en gecontroleerde omgeving te bieden om stapsgewijs te wennen. Van voorzichtige eerste stapjes tot gecontroleerde drukte.


www.speeltuinbello.nl


Aanmelden voor angsttherapie via Angstbehandelcentrum IPZO 088 700 1100


DierenasielHier zijn onder begeleiding confrontatie-oefeningen mogelijk met honden en andere kleine dieren.
Comments